Youtuberi Z Vám predstavia Zaježku z pohľadu detí

Fenomén youtuberov na internete zasiahol aj pubertiakov v Zaježovej. Ich záujem o moderné mediá a motivácia k tvorbe vlastných videí sú veľké. Vďaka podpore z fondu Hodina deťom majú deti možnosť tvoriť videá modernými technickými prostriedkami a za asistencie skúsených profesionálov. Videoklipy z ich dielne Vám predstavia Zaježovú z netradičného uhla pohľadu.

Prvé videá zverejnili na Youtube a na svojej facebookovej stránke už teraz. Ich cieľom bolo predovšetkým zvládnutie techniky a vyskúšanie si rôznych úloh - hercov, kameramanov, strihačov a pod. Postupne sa deti profilujú a vo svojom tíme si rozdeľujú úlohy.

Prvé video, nazvané "Problém s portálom" má síce len menej ako minútu, ale sú v ňom zaujímavé trikové sekvencie, preto jeho spracovávanie nebolo jednoduché. Natáčali ho v prírodnej rezervácii Gavúrky, ktorá sa nachádza v blízkosti Zaježovej. Je založené na jednoduchom nápade, ale výsledok je pútavý a zábavný. Prácu s kamerou a strihacím softvérom deťom predviedli Vlado Ruppeldt a Janka Sadloňová - tvorcovia prírodopisných dokumentárnych filmov, ktorí žijú v Zaježovej.

Druhé video z dielne "Youtuberov Z", ako svoju tvorivú skupinu deti nazvali, vzniklo pod vedením Laca Ďurkoviča - reportéra televízie JOJ a človeka, ktorý Zaježovú navštevuje už dlhé roky. Deti sa od neho učili nielen to, ako stáť pred kamerou, ale aj to, ako robiť dynamické a pútavé reportáže. To, že práca televíznych žurnalistov nie je jednoduchá si deti vyskúšali na vlastnej koži, keď pripravili reportáž o Vzdelávacom centre Zaježová. Ale úlohu zvládli, dokonca sa zdá, že niektoré z nich majú k takejto práci prirodzený talent.

V dielni "Youtuberov Z" sa pripravujú aj ďalšie diela, ich tvorba bude pokračovať minimálne ďalší polrok, preto sledujte ich kanál na Youtube, či stránku na Facebooku.

Ako sa Vám páči tento text?: 
0
Zatiaľ nehodnotené