Ocenenie Briliantt pre Sokratov inštitút

Sokratov inštitút - projekt doplnkového štúdia pre vysokoškolákov, ktorý prebieha z veľkej časti v Zaježovej, získal ocenenie Briliantt 2015. Súťaž pod záštitou ministra školstva organizuje Medzinárodný inštitút pre interdisciplinárny výskum pri Fakulte masmediálnej komunikácie Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave. Cieľom vyhlasovateľa a organizátora ocenenia je informovať, motivovať, podporiť a oceniť jedinečné aktivity vzdelávacích inštitúcií, ktoré sa zaoberajú inováciami v poskytovaní vzdelávania.

"Keď sme pred piatimi rokmi pripravovali program pre nadaných vysokoškolákov Sokratov inštitút, tak niektorí neveriaco krútili hlavami na akom úlete to pracujeme", píše na sociálnej sieti Juraj Hipš, riaditeľ občianskeho združenia Živica, ktoré stojí za vznikom tohto projektu.  "Sídlo inštitútu je na zaježovských lazoch, vyučujúci s titulmi aj bez, z rôznych kontinentov a s rôznymi formami výučby - od práce na poli, výučbu tichom, diskusia medzi limbami v divočine aj zážitkovým učením...", pokračuje. Aj napriek, či skôr kvôli, netradičnému prostrediu a spôsobu výučby priťahuje od začiatku Sokratov inštitút talentovaných a aktívnych mladých ľudí pripravujúcich sa na rôznorodé povolania - budúcich právnikov, lékárov, novinárov, psychológov, technikov, prírodovedcov a samozrejme aj ekológov a environmentalistov.

"Ešte ostávajú dva týždne na podanie prihlášok pre mladých ľudí do 32 rokov, čo by sa nebáli s nami ísť do ďalšieho ročníku. Radi vás medzi nami uvidíme," dodáva Juraj Hipš. Bližšie informácie nájdete na www.zajezka.sk, alebo priamo na stránke www.sokratovinstitut.sk

 

 

 

 

Ako sa Vám páči tento text?: 
0
Zatiaľ nehodnotené