Možnosť pre mladých ľudí: 11 mesiacov vo francúzskej eko-komunite

V spolupráci s našou partnerskou organizáciou z Francúzska hľadáme mladého človeka (do 30 rokov), ktorý má záujem o 11-mesačný pracovno-vzdelávací pobyt v alternatívnej komunite. Všetky náklady naň sú uhradené z programu EÚ Erazmus+. Prihlásiť sa treba do 15.7.2015.

Komunita, ktorá hľadá dobrovoľníka sídli v južnej časti Francúzska cca. 200 km od Marseille. Je to skupina vidieckych usadlostí ďaleko od civilizácie v krásnom kraji. Opustené miesto tisíce dobrovoľníkov v priebehu 40 rokov prebudovali do podoby malej alternatívnej komunity založenej na princípoch trvalo udržateľného života.

Od dobrovoľníka (-čky) sa očakáva pomoc pri spravovaní centra pre hostí - sprevádzanie, varenie, upratovanie. Tiež sa môže podľa svojich schopností a záujmov (ktoré tu môže rozvíjať) zapájať do vzdelávacích a oddychových aktivít - pečenie, záhradníčenie, sprevádzanie v prírode, land-art, výroba mliečnych výrobkov a pod. Dobrovoľníci sa zapoja aj do obnovy budov a okolia v usadlosti. Taktiež sa budú podieľať na organizovaní medzinárodných mládežníckych podujatí, či kultúrnych udalostí na tomto mieste. To všetko v rozsahu približne 35 hodín týždenne. Do tohto je započítané aj vzdelávanie, vrátane zdokonaľovania sa v jazyku.

Náklady na stravu, ubytovanie, poistenie a cestovné sú hradené z programu Európskej Únie nazývaného Erazmus+ (predtým Mládež v akcii). Dobrovoľník navyše dostane mesačné vreckové (cca 125 eur).

Začiatok dobrovoľníckej služby je v októbri 2015 a koniec v auguste 2016, trvá teda 11-mesiacov. V rámci nej má dobrovoľník nárok na 1 mesiac voľna.

Naši francúzski partneri hľadajú mladých ľudí motivovaných učiť sa prácou, poznávať a užívať si život v krásnej prírode, ale v relatívne skromných podmienkach. Uprednostnia ľudí s aspoň základnou znalosťou francúzštiny, keďže dobrovoľník bude komunikovať s mnohými ľuďmi iba v tomto jazyku. Ak neviete po francúzsky, ale dobre sa dohovoríte aj po anglicky, môžete sa tiež prihlásiť.

Ak máte o túto ponuku záujem, pozrite si priložený letáčik a potom nás kontaktujte. Do konca júna budeme čakať na záujemcov a potom v spolupráci s partnermi vyberieme najvhodnejšieho kandidáta (-tku).

Všeobecné informácie o Európskej dobrovoľníckej službe nájdete napr. tu: https://www.iuventa.sk/sk/Mladez-v-akcii/O-nas/Akcie-programu/Akcia-2-Europska-dobrovolnicka-sluzba.alej

 

Ako sa Vám páči tento text?: 
0
Zatiaľ nehodnotené