Lesná škôlka v Zaježovej je znovu otvorená

Od júla 2016 sa môžeme tešiť z opätovného otvorenia zaježovskej lesnej škôlky pod názvom Ronja. Pôvodná lesná škôlka, ktorá vznikla v roku 2011 ako neformálna miestna iniciatíva, bola pre nedostatočný počet predškolákov medzičasom zatvorená. Bociany však na Zaježovú nezabudli a tak tu máme hojnú novú generáciu malých potomkov.

 Ronja vo svojich aktivitách nadväzuje na tradíciu pôvodnej škôlky, ktorej vznik iniciovala dlhoroèná obyvateľka Zaježovej Sandra, pôvodom z Nemecka. Sandra pôsobí ako pedagogička aj v terajšej lesnej škôlke spolu s Evkou, vyštudovanou psychologičkou, ktorá škôlku vedie. Spolu s mamičkami detí vytvárajú pre deti plnohodnotný program, zameraný najmä na pobyt v prírode. Väčšia časť aktivít prebieha na čerstvom vzduchu, kde sa deti učia spoznávať a chrániť prírodu. Nemenej dôležitým cieľom je výchova detí v duchu rešpektujúceho prístupu a tolerancie voči okoliu.

Pre potreby novej škôlky sa spojili nielen rodičia detí, ale aj ostatná zaježovská komunita, aby deťom vytvorila príjemné prostredie v priestoroch zaježovského komunitného centra (MNV). Absolvovali sme mnoho plánovania, mnoho stretnutí a uvarili veľa dobrého spoločného jedla, a výsledkom sú dve krásne zrekonštruované miestnosti a exteriér škôlky, kde naše deti už teraz prežívajú úžasné chvíle a dávajú prísľub novým krásnym zajtrajškom.
Lesná škôlka Ronja ďakuje iniciátorom projektu, mamičkám, pedagógom, zaježovskej komunite, dobrovoľníkom a v neposlednom rade aj Nadácii pre deti Slovenska, ktorá projekt podporila z grantového programu Hodina deťom.    

Ako sa Vám páči tento text?: 
5
Hodnotenie: 5 (hlasovalo: 1)