Cieľom kurzu je stručné teoretické vysvetlenie a následná praktická výroba živého - nefiltrovaného, nepasterizovaného, bylinného piva.  Používať budeme iba prirodné suroviny - vodu, slady, chmel, lokálne bylinky, kvasinky.  Postupy budú čo najjednoduchšie a použijeme iba zariadenie bežnej domácej kuchyne - sporák, teplomer, hrnce, varešky, sitká, poháre, plátno a pod. Zvyšky po výrobe piva zrecyklujeme do podoby klasického chleba v pevnom skupenstve.

Varenie a teoretická príprava vyvrcholí degustáciou doma vyrobeného "piwka". Keďže to, ktoré bude vyrobené počas víkendovky, musí nejaký čas zrieť, svoje diela prinesie na ochutnanie lektor. Vami vyrobené pivo si môžete po dohode a za malý symbolický poplatok pokrývajúci náklady na fľašku a ďalšie spracovanie vyzdvihnúť neskôr, pri ďalšej návšteve Zaježovej, napr. počas Letnej slávnosti na sekierskych lúkach.

O lektorovi:

Jozef "Dodo" Sládok je dlhoročný nadšenec domácej výroby piva. Momentálne pripravuje profesionalizáciu a založenie malého pivovaru v Detve.
 

Poznámka:
Aj keď kurz začína v sobotu ráno, na Sekier môžete prísť už v piatok večer.

POZNÁMKA SPRÁVCOV STRÁNKY: Pokiaľ nie je v texte uvedené niečo iné, kontakt k prihlasovaniu a ďalším informáciam získate tak, že kliknete na meno organizátora vedľa obrázku k podujatiu.